Cart

Γευσιγνωσία Ούζου/Ελαιολάδου – Σεδούντα – Μουσείο Ρητίνης Αμπελικό

Daily Tour 6-7 hours Availability: 1 March 2022
Seafari Adventures, Μιχαλελη, Plomari, Greece

Γευσιγνωσία Ούζου/Ελαιολάδου – Σεδούντα – Μουσείο Ρητίνης Αμπελικό

Βρισκόμαστε στη Λέσβο στο νησί της Σαπφούς και του Αλκαίου, του Ελύτη και του Μυριβήλη και τόσων άλλων που θα χρειαζόμασταν περισσότερες από 365 ημέρες να το δούμε και να πάρουμε ένα κομμάτι από την αύρα του. Εδώ μεγαλούργησε το πνεύμα αλλά και η τέχνη. Άνθρωποι του μόχθου σ ένα χώρο με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα, με οργιώδη βλάστηση και μια ατελείωτη ποικιλία σπάνιων αρωματικών φυτών, δημιούργησαν μοναδικές γεύσεις ούζο και ελαιολάδου. Το τουριστικό γραφείο SEAFARI ADVENTURES θα σας μυήσει στα μυστικά τους και θα σας δώσει την ευκαιρία να τα γευτείτε. Θα επισκεφτείτε τους χώρους παρασκευής τους αλλά και θα ξεναγηθείτε από τους ειδικούς και θα γευτείτε τα διάφορα προϊόντα. Το Πλωμάρι είναι γνωστό εκτός από το ούζο του και για το πολυβραβευμένο λάδι του. Τα λάδια της περιοχής σαρώνουν τα βραβεία επί σειρά ετών.

Μια από τις ωραιότερες διαδρομές είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε κατά μήκος του ποταμού Σεδούντα. Η χαράδρα της Σεδουντα με τον ομώνυμο ποταμό είναι ένας χώρος με σπάνιο φυσικό πλούτο και βιοποικιλότητα και μεγάλο αριθμό μνημείων έργα ανθρώπων ( ελαιοτριβεία, αρχοντικά,ξύλινα γεφύρια,υδρομυλοι και άλλα)

Στη διαδρομή κατά μήκος του ποταμού αναπτύχθηκαν βιοτεχνικά και βιομηχανικά κτίρια αλλά και αρχοντικά με αυλές σε αντίθεση με την υπόλοιπη οικιστική περιοχή του Πλωμαρίου. Μέσα από εικόνες μοναδικής ομορφιάς και αφού περάσουμε τον πρώτο οικισμό Άνω και κάτω Λιμνί θα συναντήσουμε το ελαιοτριβείο του Τζάννου τη Μηχανή, στην αρχή νταλκοτριβείο και μετά ελαιοτριβείο. Το εργοστάσιο ήταν υδροκίνητο και εκμεταλλευόταν τα νερά του Σεδούντα. Λίγο πιο μέσα θα συναντήσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου για μια μικρή ανάπαυλα αφού δούμε το φράγμα και τις πηγές του ποταμού Σεδούντα. Θα αναχωρήσουμε για το Αμπελικό. Θα ξεναγηθούμε στο μουσείο Ρητίνης , θα δούμε το λαογραφικό μουσείο και μέσα από αυτές τις δύο ξεναγήσεις θα γνωρίζουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και τις δραστηριότητες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ενώ παράλληλα θα απολαύσουμε το ούζο μας με τοπικούς παραδοσιακούς μεζέδες.

Χωρητικότητα 1-8 άτομα 

Κάθε εκδρομή απαιτεί τουλάχιστον 4 άτομα για να πραγματοποιηθεί.


Στην τιμή περιλαμβάνεται

 • Έμπειρος Οδηγός / Συνοδός Γραφείου
 • Μεταφορά με πολυτελή 4×4 οχήματα
 • ΦΠΑ & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Παραδοσιακά Χειροποίητα Εδέσματα και αναψυκτικά
 • Θα σας πάρουμε και θα σας επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο σας ή στο σημείο συνάντησης που θα έχουμε ορίσει

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
 • Προσωπικά έξοδα
 • Έξτρα Αναψυκτικά και ποτά
 • Tips (Φιλοδώρημα)

Μην ξεχάσετε

 • Άνετα αθλητικά παπούτσια
 • Γυαλιά & Καπέλο
 • Τη καλύτερη διάθεση σας

Τοποθεσία Αναχώρησης & Επιστροφής
Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας και επιστροφή σε αυτό.
Σε περίπτωση διαμονής σε διαφορετική τοποθεσία από το Πλωμάρι παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να καθορίσουμε σημείο συνάντησης.

Ώρα αναχώρησης
Καθημερινά κατόπιν κράτησης

 Call Center: +30 2252033489
Please Contact Us for Price