Cart

Παράγωντας το δικό σας βιολογικό ελαιόλαδο

Daily Tour Multi Day Availability: 1 March 2022
Seafari Adventures, Μιχαλελη, Plomari, Greece

Η Λέσβος είναι ένα απέραντο ελαιόδασος. Περίπου έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα απλώνονται σε συνεχείς ελαιώνες ακολουθούμενοι από πευκοδάση. Στη Λέσβο υπήρχαν πάντα τρία κυρίαρχα είδη δέντρων: οι αγριελιές, τα πεύκα και οι βελανιδιές. Οι αγριελιές είχαν πυκνά φύλλα και παρήγαγαν μικρούς καρπούς που ήταν το κύριο στοιχείο διατροφής των άγριων πτηνών που επισκέπτονταν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πιστεύεται ότι τα πτηνά αυτά μέσω των απορριμμάτων τους βοήθησαν στη διάδοση της αγριελιάς όχι μόνο στη Λέσβο και στα άλλα ελληνικά νησιά αλλά και στη Μικρά Ασία.

Η Λέσβος έχει καλές καιρικές συνθήκες για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της ελιάς. Οι πρώτες βροχές, μαζί με το φως του ήλιου του φθινοπώρου και τον ήπιο χειμώνα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τη σωστή ανάπτυξη του ελαιοκάρπου. Ωστόσο, επειδή οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πάντα τέλειες, υπάρχουν χρόνια με καλή ελαιοκαλλιέργεια και χρόνια με περιορισμένη παραγωγή.

Οι κύριες ποικιλίες ελιάς στο νησί είναι:
α) Η Βαλανόλια ή Κολοβή που είναι γηγενής και μπορεί να βρεθεί σε εδάφη πλούσια σε σχιστόλιθο και υψόμετρα 500μ. Καλύπτει τα 7/10 των ελαιώνων του νησιού
β) Η Αδραμιτιάνη ή Αϊβαλιώτικη κατάγεται από το Αδραμίτι της Μικράς Ασίας και καλύπτει το 1/5 των ελαιώνων του νησιού. Καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Μυτιλήνης και είναι και βρώσιμο και εξαιρετικό ελαιόλαδο.

Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Νοέμβριο και τελειώνει τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο.
Οι κάτοικοι στο Πλωμάρι αλλά και στη Λέσβο γενικά, παρά τη δουλειά που μπορεί να έχουν, όλοι έχουν μικρές ή μεγάλες ποσότητες ελιών που έχουν από τους παππούδες και τις γιαγιαδες τους.

Στο SEAFARI ADVENTURES προσπαθούμε να επεκτείνουμε αυτή την παράδοση και καλωσορίζουμε τους καλεσμένους μας να περάσουν λίγο χρόνο μαζί μας για να δουν όλη τη διαδικασία από κοντά. Θα περάσουμε χρόνο στα εδάφη μας για να δούμε και να εξασκηθούμε στο πώς μαζεύουμε τις ελιές με τον παραδοσιακό τρόπο, πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα δίχτυα και πώς ξεχωρίζουμε τις ελιές από τα φύλλα και τις βάζουμε σε μεγάλα τσουβάλια. Και μετά η διαδικασία συνεχίζεται με επίσκεψη στο ελαιοτριβείο. Εκεί θα καταλάβετε όλα τα διαφορετικά στάδια για το πώς παίρνουμε το ελαιόλαδο από τις ελιές. Τέλος, ανάλογα με το πόσες μέρες θέλουν να περάσουν οι καλεσμένοι μαζί μας έχουμε στο πρόγραμμά μας μερικά μαθήματα μαγειρικής με φρέσκο ​​ελαιόλαδο, μερικά μυστικά που θα μοιραστούμε για παραδοσιακές συνταγές. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι με ελαιόλαδο και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μερικές εκδρομές στη Λέσβο για να δείτε το νησί και μερικά από τα καλύτερα μέρη.

Το πακέτο μας έχει να κάνει με την εμπειρία και να κάνουμε τους επισκέπτες μας να νιώθουν ντόπιοι.
Στο τέλος θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε πίσω στο σπίτι ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ελαιόλαδο.

Το ταξιδιωτικό μας γραφείο, μεταξύ άλλων, μπορεί να κανονίσει την παραλαβή και την αποβίβαση στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, προτείνουμε διάφορα διαμερίσματα, σπίτια ή βίλες στους επισκέπτες μας προκειμένου να αποφασίσουν τι προτιμούν καλύτερα ως διαμονή. Διαχειριζόμαστε όλες τις μετακινήσεις στους ελαιώνες και επίσης να προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές σε όλο το νησί. Μαζί λοιπόν και με βάση αυτό που σας ενδιαφέρει, δημιουργούμε το καλύτερο πακέτο για εσάς.

Περιγραφή

  • Ιδιωτική ξενάγηση
  • Διάρκεια Πολυήμερη εκδρομή
  • Ώρες παραλαβής Αναχωρήσεις: Κατόπιν αιτήματος
  • Πρόγραμμα: Οκτώβριος – Ιανουάριος κατόπιν αιτήματος
 Call Center: +30 2252033489
Please Contact Us for Price

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας.